Hack4Treat Hackathon’u Ödülleri Sahiplerini Buldu

Teknopark İzmir ve İTÜ Arı Teknokent iş birliğinde düzenlenen Yaşam Teknolojileri konulu Hack4Treat Hackathon’unda “Önleme” kategorisinde Uniqgene ekibi, “İnme Hastalığı Ortaya Çıkmadan Risk Faktörünün Belirlenmesinde Genetik ve Fiziksel Verileri Bir Araya Getirerek Yapay Öğrenme Metoduyla, Risk Altındaki Hastalara Uygulanacak Karar Destek Sistemi” projesi ile, birinci oldu.

Ekip üyeleri arasında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2019 mezunlarımız ve Biyoteknoloji Yüksek Lisans öğrencilerimiz Yasemin Ük, Dudu Seher Yurt, Makine Mühendisi Yüksek Lisans öğrencisi Irmak Ege ve Makine Mühendisi Doktora öğrencisi/ Ar. Gör. Oğuzhan Doğan yer aldı.

“Rehabilitasyon” kategorisinde ise yine birinciliği alan öğrencilerimiz Ergün Alperay Tarım, Büşra Erimez ve Çağın Tunç’u ve aynı kategoride üçüncü olan öğrencilerimiz Hüseyin Demir, Ahmet Yasin Bulut, Şule Zeynep Parlat ve Mert Ölmez’i tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Etkinlik Hakkında

Teknopark İzmir ve İTÜ Arı Teknokent iş birliğinde gerçekleştirilecek Yaşam Teknolojileri – İnme (Stroke) Hastalığı konusundaki “HACKATHON” inme hastalığının; belirti, takip, tespit, acil müdahale ve tedavi süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik yeni teknolojilerin çalışılmasına ve bu alanda dijital dönüşümün sağlanmasına altyapı oluşturmak hedefleniyor.