“KA”riyer SOHBET-2 Kariyer.net ile Staj 101 Eğitimi Tamamlandı

Kariyer Ofisimiz ve Kariyer.Net iş birliği ile 6 Temmuz 2021 Salı Günü 17:00’de çevrimiçi planlanan”Staj 101″ eğitimi öğrenci topluluklarımızın destekleri, öğrenci ve mezunlarımızın katılımı ile gerçekleşti.

Etkinlik öncesinde kariyer.net üzerinden eğitimimize kayıt olan İYTE’li gençler, özgeçmiş ve mülakat simülasyonu için de platformdan destek almış oldu. Kariyer.net danışmanı Sayın Tuba Karadağ İyiokur tarafından verilen eğitim, etkili bir özgeçmiş hazırlama ile mülakat teknikleri konusundaki ipuçlarına dayanan bir sunumla başladı. Staj ya da iş görüşmelerinde, bu süreçlerin öncesinde ve sonrasında olması ve olmaması gerekenlerin incelikle anlatıldığı eğitimin ardından soru-cevap bölümü ile devam eden “KA”riyer SOHBET etkinliğimizin ikincisinde de, bu alanda uzman bir kuruluş ve kişi tarafından gençlerimiz bilgilendirilmiş oldu.

• Profesyonel ve etkili özgeçmiş (CV) hazırlama teknikleri
  • İnsan kaynakları uzmanlarının özgeçmişte önem verdikleri noktalar
  • Farklı mülakat yöntemleri neler?
  • Mülakat öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenler neler?
  • Mülakatlarda beden dilini nasıl daha etkin kullanabilirsin?

alt başlıkları çerçevesinde Kariyer Ofisimiz aracılığı ile düzenlenen eğitim memnuniyetle karşılandı.

İYTE Kariyer Ofisi olarak güz dönemi başında gerçekleştirmek istediğimiz, “Kariyerime İlk Adım” etkinliğimiz için de fikir birliğine varıldı.

• Kendini tanıma yolculuğuna ilk adım
  • Hedef belirlemenin önemi
  • Üniversite çağlarında donanım kazanmaya dair ipuçları
  • İnsan kaynakları uzmanlarının dikkatini çekecek bir özgeçmişe dair püf noktalar
  • İş arama sürecinde dikkat edilmesi gerekenler
  • Üniversite hayatı için genel tavsiyeler

alt başlıklarında verilecek ve güz döneminde gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliğimizde de tüm gençlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Katılım gösteren öğrenci-mezun tüm İYTE mensuplarımıza ve Kariyer.net danışmanlarına teşekkür ederiz.